مبانی نظری و پیشینه پژوهش سرسختی روان شناختی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:8 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 8 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 58 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 21 |


مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) سرسختی روانشناختی در 21 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سرسختی روانشناختی
سرسختی نوعی سبک شخصیتی است که از مجموعه ایای از صفات روانی تشکیل شده است و افرادی که از این سبک شخصیتی برخوردارند در مقایسه با کسانی که در مقابل مشکلات به زانو در میآیند و تسلیم میشوند در درجه اول آنها متناسب به فعالیتهایی که در بر میگیرند احساس تعهد مینمایند یعنی درگیریهای زندگی را عمدتاً تجربههای مثبت و مفید قلمداد کرده و نسبت به آن نوعی احساس تعهد میکنند و نکته دوم این است که برای افراد سرسخت حوادث و فعالیتهای روزمره چالش بر انگیزند. آنها تجربههای زندگی را سرشار از معنا میدانند و برخورد با آنها را آموزنده تلقی میکنند. این در حالی است که در بسیاری از مواقع رویاروئی با حوادث زندگی خسته میشوند و مسائل زندگی برای آنها ملال آور و یا حتی تهدید آمیز تلقی میشود (دلاهایج و همکاران، 2014).
افراد چالشطلب گاهی رویدادهای مصیبت بار را در زندگی به تجربیات ارزشمند تبدیل میکنند. بالاخره افراد سرسخت نسبت به رویدادهای زندگی احساس کنترل بیشتری مینمایند. آنها معتقدند که شخص در پیامدهای زندگی نقش تعیین کننده ای داشته و کموبیش این پیامدها در قلمرو و کنترل آنها قرار دارد.
برخورداری از چنین نگرشهایی باعث میشود که افراد سرسخت رویدادهای محیط را به گونـــهای معنادار ارزیابی کنند در حالی که افراد غیرسرسخت به نسبت به رویدادهای زندگی دچار احساس بیگانگی، ناتوانی و تهدید میگردند. درواقع سرسختی ساختار واحدی است که در محل یکپارچه و هماهنگ این سه مؤلفه سرچشمه میگیرد (ترشابی، 2010).
سرسختی روانشناختی یکی از ویژگیهای شخصیتی است که بهعنوان عاملی برای ارتقای سلامت تلقی میشود. کوباسا (1979). سرسختی را ترکیبی از باورها در مورد خویشتن جوان میدانند که فرد را در برابر فشارهای بیرونی و درونی مصون میسازد. درواقع این ویژگی توانایی پردازش مناسب محرکهای درونی و بیرونی است.
کوبا سا و مدی، برای تبیین این موضوع که بعضی از اشخاص در مواجهه با مقدار مشخصی از تنیدگی بیمار میگردند و حال آنکه برخی دیگر در برخورد با همان مقدار تنیدگی، سلامتی خود را حفظ میکنند، از نظریههای شخصیت سود جستهاند و الگوی شخصیت قویرا پیشنهاد دادهاند. داشتن این صفت افراد را در مقابل اثرات منفی رویدادهای زندگی مقاوم تر نموده است و در نتیجه احتمال ابتلای آنان را به بیماریهای جسمی و روانی کاهش میدهد. شواهد متعدد بیانگر این واقعیت است که به موازات بیماریهای جسمی، بسیاری از آشفتگیهای روانی، به دلیل وجود عوامل استرس زا به وجود آمده و تداوم مییابد و در این میان میتوان به افسردگی، اضطراب، اسکیزوفرنی و اعتیاد به مواد مخدر اشاره نمود (دلاهایج و همکاران، 2014).
. Hardy Personality
غیرآرشیویها
-
پاورپوینت بررسی تشیع لندنی و شیعه انگلیسی
پاورپوینت بررسی جامع تعهد سازمانی
پاورپوینت بررسی مفاهیم و ساختار فرقه ها
پاورپوینت بررسی امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در ن
پاورپوینت بررسی رنگ و ایمنی رنگ در محیط کار
پروتکل (پکیج) آموزش درمانی تنظیم هیجان
پکیج (پروتکل) مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری
پکیج (پروتکل) درمان شناختی-رفتاری برای معتادین (سو مصرف مواد)
پکیج (پروتکل) آموزشی درمانی خود دلگرم سازی (آموزش دلگرمی)
پاورپوینت بررسی گزارشهای مالی، مفاهیم سود برای گزارشگری مالی
پاورپوینت بررسی ترازنامه و مبانی ارزشیابی
پاورپوینت بررسی ارگونومی و کاربر کامپیوتر
[عناوین آرشیوشده]