مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای شناخت شناسی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:29 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 19 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 31 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه) باورهای شناخت شناسی در 24 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
به طورکلی میتوان تحقیقات صورت گرفته در مورد باورهای شناخت شناسی را در شش حوزه کلی طبقه بندی کرد (هوفر و پینتریچ، 2010):
1) بازنگری و بسط و توسعه ی نظریه ی پری
2) ایجاد ابزارهای اندازه گیری سادهتر برای ارزیابی باورهای شناخت شناسی
3) اکتشاف الگوهای جنسیتی در حوزه دانستن
4) بررسی جایگاه باورهای شناخت شناسی به عنوان قسمتی از فرایند تفکر و استدلال
5) شناسایی ابعاد باورهای شناختشناسی
6)ارزیابی نحوهی ارتباط این باورها به دیگر فرایندهای شناختی و انگیزشی
این شش حوزه در سه گروه مختلف جای میگیرند که در قسمت بعد به آن اشاره شده است.
تحقیقات روانشناسی در مورد رشد باورهای شناختشناسی در اواسط دههی 1950 آغاز شد. در این زمان سه خط سیر تحقیقاتی به طور همزمان شش حوزهی ذکرشده را پوشش می داد (هوفر و پینتریچ، 2010). اولین گروه، به این مسئله علاقمند شدند که افراد چگونه تجارب آموزشی خود را تفسیر میکنند. (باکستر ماگلدا، 1992؛ بلنکی و همکاران 1986، پری، 1970). پری کار خود را با نمونهای که تنها شامل جنس مذکر بود آغاز کرد. در مقابل، بلنکی (1986) "شیوه دانستن زنان" را مورد تحقیق قرار داد. بکستر ماگلدا با مشاهدهی نتایج این دو تحقیق تصمیم گرفت تا تحقیق مشابهی را با هر دو گروه انجام دهد، در واقع حوزههای یک تا سه در این گروه قرار می گیرند.
-Baxter Magolda
-Belenky
-Women’s ways of knowing
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری مشارکتی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:28 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 21 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 48 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 31 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) یادگیری مشارکتی در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
تعریف و تبیین یادگیری مشارکتی:
درمطالعهی ادبیات مربوط به یادگیری مشارکتی کار سه گروه از محققان جالب است. یک گروه توسط راجر جانسون از دانشگاه مینسوتا رهبری میشود. گروه دیگرتحت نظارت رابرت اسلاوین از دانشگاه جانز هاپکینز است، و گروه سوم را شلومو شاران (1990-1980) هدایت میکند. آنها در بعض از تفحصات خود تأثیرات تکلیف مبتنی بر مشارکت همراه با پاداش را بر تکالیف « متداول» برای یادگیری، که در آنها دانشآموزان مطالبی برای تسلط یافتن دریافت میدارند، مورد بررسی قرار دادهاند (جویس و همکاران، ترجمه: بهرنگی،1390، ص275).
اثر گروه جانسون (1981، الف 1975) که درباره تدریس شاگردان به شاگردان است اطلاعاتی درباره اثرات رفتار توأم با همیاری بر وظایف متداول یادگیری و بر ارزشها و رفتار بین گروهی و نگرش ها فراهم آورده است. الگوی این گروه بر توسعه چیزی که بدان بهم وابستگی مثبت اطلاق میکنند، یا بر همیاری در جایی که اقدام جمعی تفاوت های فردی را میپذیرد تأکید دارد. او در گزارش خود به موفقیت استفاده از گروههای غیر متجانس در وظایفی که مستلزم هماهنگی اعضای گروه در یادگیری تحصیلی و روابط بین گروهی است، اشاره میکند و انواعی از راهبردهای پایدار را که ساختارهای پاداشدرونی و خارجی را به کار میگیرند به وجود میآورد (جویس و همکاران، ترجمه: بهرنگی،1390، ص513).
از میان الگوهای بسیار گوناگون تدریس میتوان به یادگیری مشارکتی اشاره کرد. این الگو ازنظر ساختاری زیرمجموعه خانواده الگوهای اجتماعی و برای آموزش همکاری است. سازوکار این الگو به سبب وجود عوامل بارز و مؤثری چون روابط مثبت میان اعضاء، همکاری در گروههای یادگیری، مسؤلیتپذیری فردی و پیامدهای رضایتبخش گروهی، موجب دستاورد- های مثبت و شاخص در آموزش و پرورش دانشآموزان شده است. یادگیری مشارکتی با ایجاد شرایط مناسب برای آموختن استراتژیهای یادگیری، به انتقال یادگیری از طریق گروه به فرد، و کنش متقابل میان فراگیران با سطوح توانایی علمی ناهمگن در کلاس کمک میکند. این الگو برای موفقیت تحصیلی دانشآموزان الگویی مناسب و شناخته شده است
ویژگیهای روش یادگیری مشارکتی:
برای بسیاری از متخصصان و مجریان این سؤال مطرح است که چه تفاوتهای اساسی بین روش مشارکتی و سایرفعالیتهای آموزشی مربوط به گروههای کوچک وجود دارد. تفکیک و تمایز روش مشارکتی از سایر گروههای کوچک یاددهی- یادگیری را میتوان در عامل«انگیزه »جستجو کرد. انگیزه یادگیری در راهبردهای مشارکتی نسبت به سایر راهبردهای آموزشی بسیار بالاست. چنین انگیزهای از سه ویژگی مهم نشأت گرفته است که عبارتند از:
1- اهداف گروهی
اهداف گروهی معمولاً به صورت پاداش براساس موفقیت گروه در وظایف و کارکردهای تحصیلی تعریف میشود. در این رویکرد کار گروهها براساس ارتقای هر عضو در سطوح مختلف پیشرفت تحصیلی مورد شناسایی قرار میگیرد. دانشآموزان در موقعیت روش مشارکتی، همچون سایر موقعیتهای آموزشی، برای تسلط بر محتوا و دستیابی به اهداف آموزشی سخت تلاش میکنند، اما این تلاش برای کسب امتیازات فردی صورت نمیگیرد، بلکه هدفش کسب افتخار گروهی و ارتقای موقعیت گروه است. در فعالیتهای آموزشی به صورت گروههای کوچک، به هیچ وجه اهداف گروهی مورد توجه نیست.
پاداشهای گروهی در روش مشارکتی کارکردی حمایتی برای فراهم کردن انگیزه در فرآیند یادگیری دارد. این ویژگی دانشآموزان را تشویق میکند که زمان خود را صرف مساعدت به هم گروههای خود نمایند. از طرف دیگر پاداشهای گروهی سبب میشودکه دانشآموزان کمتوان نیز انگیزه بیشتری برای فعالیتهای یادگیری داشته باشند، زیرا مایل نیستند که کمکاری آنها باعث کاهش امتیاز دانشآموزان قوی در گروه گردد.
2- مسؤلیتهای فردی:
مسؤلیتهای فردی بستگی به میزان تلاش در فرآیند آموزش و تسلط هر دانشآموز بر محتوای آموزشی دارد. اعضای گروه به صورت مشارکتی تمرین و به یکدیگر کمک میکنند، اما به صورت ویژه وبه طور مستقل و جدا از هم برای ارائه مهارتهای خود مورد ارزشیابی قرار میگیرند. اما امتیاز فردی هر یک از اعضای گروه، اساس و پایه موفقیت گروه را مشخص میسازد، زیرا بر اساس میانگین چنین موفقیتهایی است که شناخت عمومی گروه قابل پیشبینی است. مسؤلیتهای فردی، اعضای گروه را مطمئن خواهد ساخت که هر عضوی بهطورجدی وظایف یادگیریاش را انتخاب و دنبال خواهد کرد، و عدم تسلط هیچ عضویموجب شکست دیگران نخواهد شد. تأکید بر این مسؤلیت سبب میشود که همه اعضای گروه وظایفشان را به نحومطلوب انجام دهند تا موجب کاهش نمره دیگران نشوند. برعکس در سایر گروههای کوچک معمولاً معلم به صورت کلی به نتایج کار گروهی نمره میدهد در نتیجه همه اعضای گروه همان نمره را دریافت میکنند.
3- فرصتهای برابر برای یادگیری:
فرصتهای برابر برای موفقیت، به وسیله نظام نمرهگذاری برمبنای عملکرد پیشین اعضای گروه تضمین میشود نه براساس رسیدن به سطح پیشرفت آزمونهای هنجاری یا آزمونهای معیاری. در روش مشارکتی، گروههای ممتاز آنهایی هستند که پیشرفت اعضایشان نسبت به گذشته قابل توجه باشد، نه آنهایی که بالاترین میانگین نمرات را در آزمون کسب کرده باشند. دراکثر موقعیتهای رویکرد مشارکتی، موفقیت تنها محدود و منحصر به یک گروه نیست؛ ممکن است همه گروهها موفقیت کسب کنند. به هر حال موفقیت گروهی میطلبد که اعضای گروه همه نیروی خود را برای رسیدن هر یک از اعضای گروه به حداکثر پیشرفت تجهیز کنند.
یکی از کارکردهای مؤثر روش مشارکتی این است که دانشآموزان با هر میزان توانایی که دارند، تعامل و چالش را تجربه میکنند، و به سوی پیشرفت تحصیلی مطلوب گام برمیدارند. مطالعات کنترل شده وبه دقیق نشان میدهند که درروش مشارکتی، حتی ضعیفترین دانشآموزان به طور قابل ملاحظهای سریعتر از دانشآموزان ضعیف همتراز خود در سایر موقعیتهای آموزشی پیشرفت می کنند
........
............
......................
Slavin
Sharan
Johnson
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نظریههای مربوط به اعتیاد (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:27 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 27 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 36 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) نظریههای مربوط به اعتیاد در 19 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
نظریههای مربوط به اعتیاد
نظریه بیهنجاری
در این نظریه که ریشه در نظریات امیل دورکیم، جامعهشناسی فرنسوی دارد به عواملی اصلی تضعیف معیارها و هنجارهای اجتماعی پرداخته و چنین مطرح میشود که سستی ارزشیها و هنجارهای اجتماعی و فرهنگی موجب روی آوردن افراد به مواد مخدر و اعتیاد میشود. تحولات سریع صنعتی- اقتصادی و به تبع آن تغییرات سریع در گستره اجتماعی مانند شهرنشینی، نوسازی، تضعیف باورها، ارزشیها و سنتهای فرهنگی مذهبی، ملی و موروثی، متزلزل شدن ساختار سنتی خانواده، همه موجب تغییر در هویت افراد شده و باعث میشوند تا رفتار سنتی آنات تغییر نماید. جالب توجه این که پیشرفت بر گسترش شاخصهای توسعه که خود، گواهی بر تغییر جوامع سنتی هستند، رابطه مبتنی با میزان شیوع مواد مخدر دارندو مثلاً به نظر میرسد در شهرها مصرف مواد مخدر بیش از روستاهاست. یا در خانوادههایی که در معرض نوگرایی قرار داشته و بافت سنتی خود را از دست داده یا در حال از دست دادن هستند، اعتیاد رایجتر است (باوی ساسان، 1393).
نظریه انزواطلبی مرتون
این نظریه روایت دیگری از نظریه بیهنجاری است و بیشباهت به نظریه پیرامونگرایی که اخیراً رواج گستردهای یافته، نیست طبق این نظریه، چون جوامع مدرن اغلب به موفقیت فردی اصالت داده و کسب آن در گروه مشارکت فعال اجتماعی، داشتن کار مفید بهرهمندی مناسب از ثروت مادی، سواد مناسب با موفقیت اجتماعی فرد و غیره است محرومیت از هریک از اینها به پیرامونی شدن و انزواطلبی فد منجر میشود و در چنین شرایطی یا در شرایطی که فرد خود را با نگرشها، باورها، ارزشها و هنجارهای حاکم بر جامعه بیگانه مییابد و یا حداقل خود را با آنها یگانه نمییابد از جامعه جدا شده ودر انزواطلبی بیشتر قرار میگیرد این قبیل افراد عموماً کسانی هستند که یا قادر به تطابق خو با محیط نیستند ویا از تطبیق محیط با خود ناتوانند و بنابراین برای گریز از این موقعیت به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی روی میآورند جالب آنکه همین راه فرار خود عامل مهم در تقویت پیرامونی شدن این افراد است افرادی که احساس موفقیت نمیکنند اغلب تنگدست و فقیر یا بیکارند سواد کافی یا موقعیت اجتماعی مناسب ندارند درگیر روابط به خانوادگی هستند یا حتی در صورت فقدان مشکلات مذکور، ارزشهای حاکم بر جامعه را قبول ندارند بیشتر در معرض انزواطلبی و احتمالاً سوء مصرف مواد مخدر هستند چرا که یکی از مهمترین دلایل انزواطلبی تغییر برداشت خود از واقعیت از طریق مصرف این گونه مواد است و معمولاًمصرف داروهایروانگردان را یکی از راههای فرار از واقعیت مطرح میکنند (باوی ساسان، 1393).
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری مشارکتی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:27 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 21 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 48 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 31 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) یادگیری مشارکتی در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
تعریف و تبیین یادگیری مشارکتی:
درمطالعهی ادبیات مربوط به یادگیری مشارکتی کار سه گروه از محققان جالب است. یک گروه توسط راجر جانسون از دانشگاه مینسوتا رهبری میشود. گروه دیگرتحت نظارت رابرت اسلاوین از دانشگاه جانز هاپکینز است، و گروه سوم را شلومو شاران (1990-1980) هدایت میکند. آنها در بعض از تفحصات خود تأثیرات تکلیف مبتنی بر مشارکت همراه با پاداش را بر تکالیف « متداول» برای یادگیری، که در آنها دانشآموزان مطالبی برای تسلط یافتن دریافت میدارند، مورد بررسی قرار دادهاند (جویس و همکاران، ترجمه: بهرنگی،1390، ص275).
اثر گروه جانسون (1981، الف 1975) که درباره تدریس شاگردان به شاگردان است اطلاعاتی درباره اثرات رفتار توأم با همیاری بر وظایف متداول یادگیری و بر ارزشها و رفتار بین گروهی و نگرش ها فراهم آورده است. الگوی این گروه بر توسعه چیزی که بدان بهم وابستگی مثبت اطلاق میکنند، یا بر همیاری در جایی که اقدام جمعی تفاوت های فردی را میپذیرد تأکید دارد. او در گزارش خود به موفقیت استفاده از گروههای غیر متجانس در وظایفی که مستلزم هماهنگی اعضای گروه در یادگیری تحصیلی و روابط بین گروهی است، اشاره میکند و انواعی از راهبردهای پایدار را که ساختارهای پاداشدرونی و خارجی را به کار میگیرند به وجود میآورد (جویس و همکاران، ترجمه: بهرنگی،1390، ص513).
از میان الگوهای بسیار گوناگون تدریس میتوان به یادگیری مشارکتی اشاره کرد. این الگو ازنظر ساختاری زیرمجموعه خانواده الگوهای اجتماعی و برای آموزش همکاری است. سازوکار این الگو به سبب وجود عوامل بارز و مؤثری چون روابط مثبت میان اعضاء، همکاری در گروههای یادگیری، مسؤلیتپذیری فردی و پیامدهای رضایتبخش گروهی، موجب دستاورد- های مثبت و شاخص در آموزش و پرورش دانشآموزان شده است. یادگیری مشارکتی با ایجاد شرایط مناسب برای آموختن استراتژیهای یادگیری، به انتقال یادگیری از طریق گروه به فرد، و کنش متقابل میان فراگیران با سطوح توانایی علمی ناهمگن در کلاس کمک میکند. این الگو برای موفقیت تحصیلی دانشآموزان الگویی مناسب و شناخته شده است
ویژگیهای روش یادگیری مشارکتی:
برای بسیاری از متخصصان و مجریان این سؤال مطرح است که چه تفاوتهای اساسی بین روش مشارکتی و سایرفعالیتهای آموزشی مربوط به گروههای کوچک وجود دارد. تفکیک و تمایز روش مشارکتی از سایر گروههای کوچک یاددهی- یادگیری را میتوان در عامل«انگیزه »جستجو کرد. انگیزه یادگیری در راهبردهای مشارکتی نسبت به سایر راهبردهای آموزشی بسیار بالاست. چنین انگیزهای از سه ویژگی مهم نشأت گرفته است که عبارتند از:
1- اهداف گروهی
اهداف گروهی معمولاً به صورت پاداش براساس موفقیت گروه در وظایف و کارکردهای تحصیلی تعریف میشود. در این رویکرد کار گروهها براساس ارتقای هر عضو در سطوح مختلف پیشرفت تحصیلی مورد شناسایی قرار میگیرد. دانشآموزان در موقعیت روش مشارکتی، همچون سایر موقعیتهای آموزشی، برای تسلط بر محتوا و دستیابی به اهداف آموزشی سخت تلاش میکنند، اما این تلاش برای کسب امتیازات فردی صورت نمیگیرد، بلکه هدفش کسب افتخار گروهی و ارتقای موقعیت گروه است. در فعالیتهای آموزشی به صورت گروههای کوچک، به هیچ وجه اهداف گروهی مورد توجه نیست.
پاداشهای گروهی در روش مشارکتی کارکردی حمایتی برای فراهم کردن انگیزه در فرآیند یادگیری دارد. این ویژگی دانشآموزان را تشویق میکند که زمان خود را صرف مساعدت به هم گروههای خود نمایند. از طرف دیگر پاداشهای گروهی سبب میشودکه دانشآموزان کمتوان نیز انگیزه بیشتری برای فعالیتهای یادگیری داشته باشند، زیرا مایل نیستند که کمکاری آنها باعث کاهش امتیاز دانشآموزان قوی در گروه گردد.
2- مسؤلیتهای فردی:
مسؤلیتهای فردی بستگی به میزان تلاش در فرآیند آموزش و تسلط هر دانشآموز بر محتوای آموزشی دارد. اعضای گروه به صورت مشارکتی تمرین و به یکدیگر کمک میکنند، اما به صورت ویژه وبه طور مستقل و جدا از هم برای ارائه مهارتهای خود مورد ارزشیابی قرار میگیرند. اما امتیاز فردی هر یک از اعضای گروه، اساس و پایه موفقیت گروه را مشخص میسازد، زیرا بر اساس میانگین چنین موفقیتهایی است که شناخت عمومی گروه قابل پیشبینی است. مسؤلیتهای فردی، اعضای گروه را مطمئن خواهد ساخت که هر عضوی بهطورجدی وظایف یادگیریاش را انتخاب و دنبال خواهد کرد، و عدم تسلط هیچ عضویموجب شکست دیگران نخواهد شد. تأکید بر این مسؤلیت سبب میشود که همه اعضای گروه وظایفشان را به نحومطلوب انجام دهند تا موجب کاهش نمره دیگران نشوند. برعکس در سایر گروههای کوچک معمولاً معلم به صورت کلی به نتایج کار گروهی نمره میدهد در نتیجه همه اعضای گروه همان نمره را دریافت میکنند.
3- فرصتهای برابر برای یادگیری:
فرصتهای برابر برای موفقیت، به وسیله نظام نمرهگذاری برمبنای عملکرد پیشین اعضای گروه تضمین میشود نه براساس رسیدن به سطح پیشرفت آزمونهای هنجاری یا آزمونهای معیاری. در روش مشارکتی، گروههای ممتاز آنهایی هستند که پیشرفت اعضایشان نسبت به گذشته قابل توجه باشد، نه آنهایی که بالاترین میانگین نمرات را در آزمون کسب کرده باشند. دراکثر موقعیتهای رویکرد مشارکتی، موفقیت تنها محدود و منحصر به یک گروه نیست؛ ممکن است همه گروهها موفقیت کسب کنند. به هر حال موفقیت گروهی میطلبد که اعضای گروه همه نیروی خود را برای رسیدن هر یک از اعضای گروه به حداکثر پیشرفت تجهیز کنند.
یکی از کارکردهای مؤثر روش مشارکتی این است که دانشآموزان با هر میزان توانایی که دارند، تعامل و چالش را تجربه میکنند، و به سوی پیشرفت تحصیلی مطلوب گام برمیدارند. مطالعات کنترل شده وبه دقیق نشان میدهند که درروش مشارکتی، حتی ضعیفترین دانشآموزان به طور قابل ملاحظهای سریعتر از دانشآموزان ضعیف همتراز خود در سایر موقعیتهای آموزشی پیشرفت می کنند
........
............
......................
Slavin
Sharan
Johnson
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کودکان تیز هوش و پر استعداد (فصل دوم
پنج شنبه 95/5/28 10:26 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 18 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 26 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 11 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) کودکان تیز هوش و پر استعداد در 11 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
کودکان تیز هوش و پر استعداد
پژوهشهای روانشناسی حاکی از آن است که همه کودکانی که به دنیا میآیند دارای تواناییهای بالقوه خدادادی هستند، اما این تواناییها به دلایل گوناگون وراثتی و محیطی در برخی بیشتر و در بعضی کمتر است و توزیع هوش و استعداد با توجه به تحقیقات انجام گرفته نشان دهنده ی آن است که اکثریت افراد جامعه دارای هوش و استعداد متوسط و اقلیتی دارای هوش و استعداد بالاتر از متوسط و اقلیت دیگر دارای هوش و استعداد کمتر از هستند. لذا کودکان تیزهوش در مقایسه با کودکان عادی از تواناییهای ویژهای برخوردار هستند، به آموزش و پرورش ویژه ای نیز نیاز دارند (گارن، جولی و ماتیوس، 2010). دانشآموزان تیزهوش گروه ناهمگونی هستند که دارای استعدادها و توانایی متنوعی هستند. آنها به وسیله توانایی استثنایی خود در حیطههای عاطفی، فیزیکی و شناختی شناخته میشوند (موراوسکا و ساندرز، 2015). پژوهشگران ارتباط بین جنبه های شناختی، هیجانی و اجتماعی کودکان باهوش را به خوبی شناخته و اظهار کرده اند که کودکان باهوش نیازمند حمایت معنی دار در طی دوران کودکی هستند یعنی زمانی که می توانند در جنبه های مختلف رشد کنند، هستند (براکن و بروان، 2006).
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نظریه های شخصیت (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:26 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 14 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 44 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) نظریه های شخصیت در 33 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
روانشناسی رشد شخصیت
تاریخچ? زندگی یک فرد در واقع مدتها پیش از تولّد او آغاز میشود زیرا تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی پیش از تولّد آغاز میشوند. معمولاً رشد شخصیت را پس از تولّد طی چند دوره موردمطالعه قرار میدهند که عبارتاند از: دور? شیرخوارگی (از تولد تا 2 سالگی)، دوره پیشدبستانی (2 تا 6 سالگی)، دوره کــودکی میانه (6 تا 12 سالگی) و دوران بلوغ. دوران شیرخوارگی از جهات گوناگون بر رشد شخصیت در دور? بزرگسالی تأثیر میگذارد. مثلاً وجود واکنش مانع محرک در بعضی از نوزادان است که در نهایت منجر به اختلال شخصیتی در خود ضروری میشود. وابستگی یکی از واکنشهایی است که در دوران نوزادی در نوزاد نسبت به مادر ایجاد میشود که حاکی از احساس امنیت خاطر در نوزاد براثر وجود و حضور مادر است این الگوی رفتاری در حیوانات نیز مشاهده شده است.
در دوره پیشدبستانی بسیاری از الگوهای رفتاری نظیر رفتار اکتشافی، اضطراب، سخنگویی که در دور? شیرخوارگی آغاز شد در این دوره به تکامل خود ادامه داده و شکلگیری شخصیت را در مرحلهای بالاتر امکانپذیر میسازند (رابینز، 2013).
دوره کودکی میانه را روانکاوان دوره نهفتگی از نظر رشد جنسی میدانند در این دوره کودک در محیط مدرسه با کودکان دارای شخصیتهای گوناگون در تماس و مراوده است و مدرسه نقش مهمی در اجتماعی کردن کودک ایفا میکند.
دوره بلوغ با رشد سریع و تغییرات بارز جسمی مشخص میشود. ظهور علائم ثانوی جنسی در پسران و دختران مختص این دوره است. این تغییرات جسمی با تغییرات روانی مختلفی همراه است (رابینز، 2013).
نظریههای شخصیت
نظریههای روانکاوانه شخصیت شامل نظریههای روانکاوی فروید، یونگ، آدلر است. فروید بهعنوان پیشتاز و بنیانگذار نظریه روانکاوی شناخته شده است. وی بهعنوان پزشک در بعضی بیماران خود متوجه ناراحتیهایی شده بود که منشأ جسمی نداشتند و معتقد شد که این ناراحتیها حاصل و تحت کنترل مغز دوم است و بعدها از آن بهعنوان «ناخودآگاه» یا «ضمیر ناهشیار» نام برد.
شخصیت از نظر فروید شامل سه وجه است نهاد که نماینده تمایلات و غرایز کور است و تابع اصل لذّت است. خود یا من که نمایند? واقعیتها است و تابع اصل واقعیت است. و فراخود یا من برتر نمایند? سانسورهای اجتماعی و وجدان شخصی است و مانع ارضای تمایلات میشود. به عقیده فروید شخصی برای حفظ و انسجام شخصیت خود از یک رشته مکانیسمهای دفاعی که عبارتاند از: واپسزنی، جابجایی، والایش، بروناخنکی، همانندسازی، درونفکنی، بازگشت، تثبیت، انکار، دلیلتراشی، تبدیل، جبران استفاده میکند (نجمی و حسن زاده، 1393).
یــونگ که از شاگردان فروید بود به علّت اختلافهایی که با فروید پیدا کرد کتب روانشناسی تحلیلی را پیریزی کرد. از نظر یونگ ساختار شخصیت شامل من یا خود، ناهشیاری فردی، ناهشیاری جمعی، صورتهای ازلی، پرسونا یا نقاب، آنیما و آنیموس و سایه میباشد. یونگ شخصیتها را به دو طبقه درونگرا و برونگرا تقسیم کرد. از دیگر همکاران فروید که مکتب روانشناسی فردی را بنیاد نهاد، آلفرد آدلر بود. در نظریه آدلر اصول و ویژگیهایی وجود دارد که عبارتاند از: اصل حقارت، اصل برتریجوئی، اسلوب زندگی، خودآگاهی، علاقه اجتماعی، نهایت و هدف زندگی و خود خلاقی
Freud
Jung
Adler
Unconscious person
Social unconscious
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کم توانی ذهنی و جسمی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:26 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 6 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 48 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 15 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) کمتوانی ذهنی و جسمی در 15 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
تعریف کمتوانی ذهنی
کمتوانی ذهنی مثل داشتن یک صفت، مثلاً چشمهای آبی یا یک ویژگی مثلاً قدکوتاه یا لاغری نیست. کمتوانی ذهنی، نه یک اختلال پزشکی و نه یک اختلال ذهنی است. کمتوان ذهنی عبارت است از یک وضعیت خاص عملکردی که در دوران کودکی شروع میشود و مشخصه آن محدودیت در مهارتهای هوشی و انطباقی است. کمتوانی ذهنی درواقع نشانگر "هماهنگی" بین قابلیتهای افراد از یکسو و ساختار و انتظارات محیط آنها از سوی دیگر است. کمتوان ذهنی به افرادی اطلاق میگردد که براثر نارسایی و نقص درکنش مغزی دچار حدی از کمتوانی ذهنی شدهاند و درنتیجه قادر به انجام امور شخصی و تکالیف اجتماعی خود در مقایسه با همسالان و افراد مشابه خود نیستند و علاوه بر داشتن مشکلاتی در جنبههای شناختی نظیر هوش، حافظه، زبان و یادگیری، از نظر ویژگیهای رفتاری، مهارتهای اجتماعی و سازش یافتگی دچار نارسایی هستند (خانزاده و همکاران، 1393).
از مشخصههای کمتوانی ذهنی بهعنوان یک ناتوانی عبارت است از محدودیتهای فراوان در عملکرد هوشی و در رفتار انطباقی که خودش را در مهارتهای مفهومی، اجتماعی و مهارتهای انطباقی عملکردی نشان میدهد. این ناتوانی قبل از 18 سالگی بروز مینماید. در بهکارگیری این تعریف پنج فرض ضروری باید در نظر گرفته شوند:
1- محدودیتها در عملکرد فعلی را باید در بستری از بافت اجتماعی مربوط به گروه سنی فرد و فرهنگ وی در نظر گرفت.
2- بهمنظور انجام ارزیابی معتبر باید تنوع فرهنگی و زبانی و همچنین تفاوتهای مربوط به جنبههای برقراری ارتباط، حسی، حرکتی و رفتاری را در نظر گرفت.
3- در هر فردی، محدودیتها همراه با نقاط قوت هستند.
4- هدف از توصیف محدودیتها عبارت است از ایجاد نیمرخی از حمایتهای لازم.
5- با فراهم کردن حمایتهای شخصی مناسب و مداوم، عملکرد زندگی فرد دارای کمتوانی ذهنی عموماً بهبود مییابد.
کودکان استثنایی از نظر هوشی، جسمی و روانی و اجتماعی به میزان قابلتوجهی در قیاس با همسالان دیگر خود متفاوت بوده و نمیتوانند به نحو مطلوب حداکثر استفاده از برنامههای آموزشوپرورش عادی را ببرند. اینگونه کودکان به دلیل اینکه رشد فکری کامل ندارند، واکنشها و ویژگیهای خاصی دارند. از سوی دیگر چون نمیتوانند بر رفتارهای خودکنترل داشته باشند، یا اگر عمل خلافی از آنها سر بزند، احساس گناه و تقصیر کنند و همچنین به دلیل اینکه از نظر شخصی نارس و نابالغ هستند، ناگزیر نیازمند به توجه خاص و آموزش و خدمات فوقالعادهای هستند (باقری، 1379). افراد کمتوان ذهنی حدود 5/1 تا 5/2 درصد از کل جامعه را تشکیل میدهند که اکثر آنها قادر به گذراندن زندگی طبیعی هستند (آیچستید و بری، 2015)، برخی منابع، شیوع کمتوانی ذهنی را در 3 درصد جامعه برآورد کردهاند (لین و لین، 2013).
Aychestid & Bari.
Lin & Lin.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سرزندگی و سرزندگی آموزشی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:25 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 38 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) سرزندگی و سرزندگی آموزشی در 29 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سرزندگی آموزشی
سرزندگی آموزشی به پاسخی مثبت، سازنده و انطباقی اشاره می کند که شامل انواع چالش ها و موانعی که در موقعیت های روزمره و عادی آموزشی اتفاق می افتد(پوت وین، کوننورس، سیمس و دوگلاس-وسبورن، 2012). سرزندگی آموزشی سازه ای است که از درون روان شناسی مثبت برخاسته(مارتین، 2014) و به این واقعیت اشاره دارد که آن می تواند دانشآموزان را توانا کند تا به موفقیت آمیزی با موانع و چالش های تحصیلی هم چون نمرات ضعیف، فشار امتحان، تکالیف سخت و دشواری که در طول تحصیل و مدرسه رخ میدهد به مقابله بر خیزند(مارتین و مارش، 2008). همچنین سرزندگی آموزشی، سرزندگی و تحمل کردن روانشناختی روزمره در مدرسه را منعکس می کند(مارتین و مارش، 2008). سرزندگی روانشناختی به فرایند پویای انطباق و سازگاری مثبت با تجارب تلخ و ناگوار در زندگی گفته میشود(مارتین و مارش، 2006). سرزندگی را در محیط آموزشی به عنوان احتمال موفقیت بسیار بالا در مدرسه و سایر موقعیتهای زندگی به رغم مصائب و دشواریهای محیطی میدانند. در محیط آموزشی دانشآموزان دارای سرزندگی، به رغم موانع و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح بالایی موفق میشوند
تاریخچه سرزندگی
تاریخچه سرزندگی را میتوان در چهار موج تحقیقات توضیح داد. اولین موج اصلی تحقیقات سرزندگی به توصیف پدیدهی سرزندگی همراه با مفاهیم اساسی و روششناسی آن پرداخت و بر فرد تمرکز داشت. ویژگی این موج تحقیقات این بود که به صورت طولی انجام میشد که از طریق شناسایی عوامل حمایتی پیشبینی کنندهی رشد سرزندگی کمک شایانی به این زمینه کرده است(صالحی، 1393). موج دوم دربرگیرندهی تعاریف پویاتری درمورد سرزندگی با تمرکز بر سازگاری مثبت در شرایط نامطلوب و خطرساز بود و بر تبادلات بین افراد و بسیاری از سیستمهایی که رشد در آن محیط ها صورت میگیرد، پرداخت. موج سوم بر مداخلات بازدارنده تمرکز دارد. موج چهارم که اکنون در حال شکلگیری است به تحقیقات بین رشتهای درمورد سرزندگی به منظور ادغام اصول زیستی و ژنتیک سرزندگی با فهم فرایندهای محیطی و روانی اجتماعی مؤثر بر آن و ایجاد فنآوری میپردازد(ماستن، 2007).
سرزندگی را به معنای مهارتها، خصوصیات و توانمندیهایی تعریف میشود که فرد را قادر میسازد با سختیها، مشکلات و چالشها سازگار شود. هرچند برخی از ویژگیهای مرتبط با سرزندگی به صورت زیستی و ژنتیکی تعیین می شوند، اما مهارتهای مربوط به سرزندگی را میتوان یاد داد و تقویت نمود(آلورد و همکاران، 2005؛ به نقل از کرد میزرا نیکوزاده، 1388).
2-1-3- نظریه های سرزندگی
2-1-3-1- نظریه جبرانی: متغیری است که تاثیر مواجهه با خطر را خنثی می کند. این عامل با عامل خطر زا در تعامل نیست، بلکه به جای تعامل با عامل خطر زا، تاثیری مستقیم بر پیامد مورد نظر دارد. هم عامل خطر زا و هم عامل جبرانی هر دو در پیش بینی پیامد نقش دارند.
2-1-3-2-نظریه چالش: مدل چالش سرزندگی، فشار آور به عنوان عامل بالقوه ی افزایش دهندهی تطابق نوفقیت آمیز عمل می کند. در این مدل، استرس خیلی کم، چالش کافی را ایجاد نمی کند و استرس خیلی زیاد نیز درماندگی را به فرد منتقل می کند که می تواند منتهی به رفتار ناسازگارانه شود. اگرچه، سطوح متوسط استرس، فرد را با چالش مواجهه می دهد که در هر صورت غلبه ی فرد بر این استرس، کفایت او تقویت میشود. اگر چالش به طور موفقیت آمیز به پایان برسد، فرد برای مشکل بعدی آماده می شود. راتر(1987، به نقل از کرد میزرا نیکوزاده، 1388)، این فرایند را مقاوم سازی یا مصون سازی نامیده است. اگر تلاش ها برای مواجهه با چالش به طور موفقیت آمیزی به پایان نرسد، فرد به صورت فزاینده ای نسبت به خطر آسیب پذیر خواهد شد. بنابراین، سطح بهینهی استرس، هنگامی رخ می دهد که تطابق به همان اندازه که فرد با چالش مواجهه میشود، تقویت شده باشد. این مدل مستلزم داده های طولی بوده و به طور تحلیلی با استفاده از مدل سازی معادله ساختاری یا مسیر(مثل لیزرل) سنجیده می شود.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فرسودگی شغلی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:25 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 44 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) فرسودگی شغلی در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
فرسودگی شغلی
انسان همواره برای تأمین نیازهای فردی خود به کار و تلاش پرداخته است. بدیهی است نقش کار در زندگی انسان فراتر از هدف و مقصود ظاهری آن است. در صورت عدم تناسب میان خصوصیات فردی و شرایط و ویژگیهای شغلی، کار میتواند موجب نارضایتی، تحلیل قوای جسمانی و روانی و نهایتاً بیماری شود (گاروسا و همکاران، 2010). در سالهای اخیر پدیده فرسودگی شغلی توجه بسیاری از محققان و دستاندرکاران بهرهوری نیروی انسانی را به خود جلب کرده است. این نشانگان، پیامد فشار روانی مزمن شغلی است که امروزه در بسیاری از سازمانها، این عامل به شکل فشارهای عصبی و روانی به درجات گوناگون وجود دارد و این عوامل استرسزا میتوانند در طولانیمدت باعث فرسودگی شغلی شوند (جابلکوسکا و بورکوسکا، 2011) که عمدهترین آنها عبارتاند از: بار اضافی کمی و کیفی، تعارض و ابهام در نقش، فقدان مشارکتو فقدان حمایت اجتماعی. سازمانها به دلیل بروز فرسودگی شغلی در بین کارکنان ناچار به پذیرش خسارتهایی در اثر کاهش عملکرد فردی کارکنان میشوند. علاوه بر آن باعث غیبت کارکنان از محل کار، کاهش کیفیت کار، تعارضات بین فردی با همکاران، مشکلات جسمی- روانی، تغییر شغل و نهایتاً ترک خدمت میشوند (گاروسا و همکاران، 2010)
قسمت عمدهای از زندگی روزانه هر شخص صرف اشتغال به کار میشود. یکی از مفاهیمی که در سالهای اخیر توجه روان شناسان کار، روان شناسان بهرهوری و روان شناسان صنعتی و سازمانی را به خود معطوف داشته، نشانهها، علل و آثار فرسودگی شغلی است (دانهوف و همکاران، 2011).
تعاریف گوناگونی از فرسودگی شغلی توسط محققین ارائهشده است برای مثال ماسلاج و جکسون (1986) فرسودگی شغلی را با عنوان خستگی عاطفی و بدبینی که از شغل فرد نشأت میگیرد، تعریف کردهاند (ماسلاج و جکسون، 1986 به نقل از هایر و ویتین جتن، 2007).
- Jablkowska & Borkowska.
- Lack Of Participation
-Lack Of Social Support
Maslach & Jackson.
- Hayes & Weathington.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سالمندی و نظریه های پیرامون سالمندی (ف
پنج شنبه 95/5/28 10:24 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 7 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 34 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) سالمندی و نظریه های پیرامون سالمندی در 17 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سالمندی و مشکلات آن
سالمندان در ایران معاصر به دلیل تغییرات جمعیت شناختی بخش بزرگی از جامعه ایران به شمار می آیند (قدرتی، محمدیان، محمدپور و افراسیابی، 1391). افزایش جمعیت سالمند در عصر حاضر چالشهای فراوانی را برای جوامع سراسر دنیا ایجاد نموده است. بر اساس تخمین ها طی سالهای 1990 تا2020 سن جمعیت بین 65 تا 74 سال 74 درصد افزایش خواهد یافت، این در حالی است که افزایش جمعیت زیر 65 سال 24 درصد خواهد بود(سیه و وانگ، 2003؛ به نقل از مومنی، 1390). ایران نیز طبق سرشماری سال 1385 با داشتن 27/7 درصد جمعیت بالای 60 سال کشوری رو به سالمندی تبدیل شده است و تا 15 سال آینده این رقم به 7/10 درصد افزایش خواهد یافت(مومنی، 1390). جمعیت سالمندان ایران در سال 2050 به بیش از 26 میلیون نفر و نسبت به کل جمعیت به حدود 23 درصد خواهد رسید. از آنجا که پدیده سالمندی در همه جنبه های زندگی جوامع بشری از جمله طیف گسترده ای از ساختارهای سنی، ارزشها و معیارها، و ایجاد سازمانهای اجتماعی تحولات قابل ملاحظهای به وجود می آورد، مقابله با چالشهای فراراه این پدیده و اتخاذ سیاستهای مناسب برای ارتقای وضعیت جسمی و اجتماعی روانی سالمندان اهمیت بسیار دارد(رضوانی، منصوریان، احمدآبادی، احمدآبادی و پروائی هره دشت، 1392). در سیر تاریخ جوامع، انتقال جمعیت شناختی نتایج اجتناب ناپذیری داشت(قدرتی، محمدیان، محمدپور و افراسیابی، 1391) که سالمندی از جمله آنهاست. کاهش مرگ میر و افزایش امید به زندگی موجب افزایش سالمندان شد که نشانگر فرهنگ یک ملت اند(شامن و همکاران، 1993؛ به نقل از قدرتی، محمدیان، محمدپور و افراسیابی، 1391).
از آنجا که پدیده سالمندی در همه جنبه های زندگی جوامع بشری از جمله طیف گسترده ای از ساختارهای سنی، ارزشها، و معیارها، ایجاد سازمان های اجتماعی تحولات قابل ملاحظه ای به وجود می آورد، مقابله با چالش های فرارو این پدیده یعنی سالمندی اهمیت بسیار دارد(رضوانی، منصوریان، احمدآبادی، احمدآبادی و پروائی هره دشت، 1392). با افزایش سن و رسیدن به دوران سالمندی بروز برخی اختلالات جسمی و روانی دور از انتظار نیست(مهری آدریانی، مجدی نسب، شرف الدین زاده، 1392). افزایش جمعیت سالمندی، افزایش بیماریهای گوناگون، افسردگی(شلمن و همکاران، 2009؛ به نقل از مومنی، 1390)، ناتوانیها، معلولیتها و نهایتا وابستگی را به دنبال خواهد داشت. همان طور مشخص است بیشتر تحقیقات بر افسردگی سالمندان تمرکز کرده اند(کریمی، اسماعیلی و آرین، 1389). افسردگی از عمده ترین مسائل دوره سالمندی است که در نتیجه عوامل مختلف مربوط به آخرین مرحله زندگی از قیبل بیماری های مزمن، از دست دادن دوستان و عزیزان و ناتوانی در انجام فعالیت های مورد علاقه فرد، بسیاری این افراد یعنی سالمندان را درگیر می کند(کریمی، اسماعیلی و آرین، 1389). افراد سالمند در نتیجه ضعف بینایی، شنوایی و دیگر تغییرات جسمانی، همچنین فشارهای بیرونی؛ نظیر محدودیت منابع مالی، احساس می کنند کنترل خویش را بر زندگی از دست داده اند. این قبیل مسائل و مشکلات، منجر به ایجاد هیجانات منفی مثل غم، اضطراب، عزت نفس پایین، انزوای اجتماعی و یاس و دلمردگی در فرد سالمند می شود و افسردگی بزرگترین مشکل روانی و پیامد جدی و خطرناک این گونه عواطف است(انجمن روانشناسی آمریکا، 2004). به طور معمول روش درمانی افسردگی سالمندان دارو درمانی است اما در دهه های اخیر توجه به رویکردهای روانشناختی معطوف شده است(مومنی، 1390). از دهه 1970 در حوزه درمان افسردگی سالمندان، خاطره پردازی مورد توجه قرار گرفت و با توجه به این که دارو درمانی جدا از پیامدهای فیزیکی(قلبی، عروقی و عصبی) رفتارهای سازشی را در برابر عود افسردگی به فرد سالمند یاد نمی دهد(وات و کیپلیز، 2000)، امروزه به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات روانشناسی سالمندان در حوزه نظری و عملی تبدیل شده است. بنابراین برای مدیریت این مساله و فائق آمدن بر پیامدهای آن، ارائه برنامه و راهکارهای مناسب جهت ارتقاء وضعیت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان در دستور کار تمامی جوامع، از جمله ایران قرار گرفته است(مانی، 1389)
نظریه هایمطرحشدهپیرامونسالمندی
ژرونتولوژی یا علم پیری شناسی فرآیندهای پیری را از جنبه های زیست شناختی، روانشناختی، و جامعه شناختی مورد مطالعه قرار می دهد. در هر سه زمینه، تلاش بر آن بوده که علت پیدایش پدیده پیری، شرح داده شود.
نظریههای ارائه شده در مورد سالمندی به شرح زیر میباشند:
نظریه هایزیست شناختی
1-نظریهایمنی:
نظریه ایمنی، معتقد است که سیستم ایمنی، با خارج ساختن عوامل خارجی و یا تخریب آنها، بدن را محافظت می کند. عوامل خارجی شامل ویروسها، باکتریها، قارچها و احتمالا سلول های بدن خود فرد که تغییرات نئو پلاستیک پیدا کردهاند می باشد. ارگانهای عمدهای که در سیستم ایمنی نقش دارند، عبارتند از: مغز استخوان، تیموس، طحال و غددلنفاوی، بعد از سن جوانی بتدریج واکنشهای ایمنی کاهش یافته و وزن غده تیموس کاهش می یابد و توانایی آن، در تولید سلول های T تغییر می کند و تأثیر سالمندی بیشتر درسلول های T مشاهده می شود و با بالا رفتن سن، سلولهای مغز استخوان نیز توانایی خود را از دست می دهند و به دنبال این کاهش در اعمال طبیعی، میزان عفونت و سرطان افزایش مییابد. بر اساس این نظریه، دستگاه ایمنی بدن، بعضی از قسمتهای سالم بدن را از بین میبرد و بنظر میرسد که سیستم دفاعی بدن، بر علیه خود بپا خواسته و به قسمتهایی از بدن، حمله میکند. گویی این قسمتها مهاجمان خارجی میباشند. این عمل منجر به مصونیت خود بخود می گردد. هر چند که این مواد، به قصد ایجاد تطابق در بدن، تولید می شود ولی در جریان تولید آن بدن ضرورتاً خود را از میان میبرد و بنابراین با افزایش سن از مصونیت فرد در مقابل بیماریها کاسته میشود. این نقصان دستگاه ایمنی با این که بعضی از امراض مهلک و استحاله ها را توجیه میکند؛ ولی نمیتواند در تمامی موارد صادق باشد در نتیجه این نظریه فقط به قسمتی از مسئله فرایند پیر شدن پاسخ میدهد(ماتسون و کونل، 1988).
. Gerontology
. Immunity theory
غیرآرشیویها
-
پاورپوینت بررسی تشیع لندنی و شیعه انگلیسی
پاورپوینت بررسی جامع تعهد سازمانی
پاورپوینت بررسی مفاهیم و ساختار فرقه ها
پاورپوینت بررسی امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در ن
پاورپوینت بررسی رنگ و ایمنی رنگ در محیط کار
پروتکل (پکیج) آموزش درمانی تنظیم هیجان
پکیج (پروتکل) مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری
پکیج (پروتکل) درمان شناختی-رفتاری برای معتادین (سو مصرف مواد)
پکیج (پروتکل) آموزشی درمانی خود دلگرم سازی (آموزش دلگرمی)
پاورپوینت بررسی گزارشهای مالی، مفاهیم سود برای گزارشگری مالی
پاورپوینت بررسی ترازنامه و مبانی ارزشیابی
پاورپوینت بررسی ارگونومی و کاربر کامپیوتر
[عناوین آرشیوشده]