مبانی نظری و پیشینه پژوهش رقابت جویی (رقابت طلبی) (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:24 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 6 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 38 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) رقابت جویی (رقابت طلبی) در 32 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
رقابت جویی
رقابت طلبی نیز جزء خصوصیات افراد کمالگرا است، با توجه به خصوصیاتی که از افراد کمالگرا ذکر گردید تمایل به رقابت و برتری جویی نیز از خصوصیات بارز این افراد است.از طرفی نامیدن فرد به نام تیزهوش به شخص توقع بالایی را از خود القا می نماید. و از طرف دیگر والدین و معلمان از کودکانی که توسط متخصصان سنجش، تیزهوش معرفی می شوند، انتظار دارند که در همه زمینه های عالی عمل کنند. زندگی تحت تاثیر انتظارات غیر واقعی و بالا ممکن است کودک را از پذیرش خود به عنوان یک فرد غیر کامل ناتوان کند. به ویژه در صورتی که محبت و پذیرش کودک به موفقیت او وابسته باشد. بنابراین ممکن است این انتظارات زمینه ای برای رشد کمال گرایی در کودکان تیزهوش باشد برخی دیگر از شواهد نشان می دهد که تیزهوشان در معرض آسیب های ناشی از کمال گرایی هستند. به نظر لوسیکرو جفری[1](2000) کودکان تیزهوش دارای کمال گرایی تجویز شده از سوی اجتماع هستند و از کامل بودن به عنوان ابزاری برای حفظ خود – ارزشمندی استفاده می کنند. کمالگرایی در دختران تیزهوش منجر به تلاش بی پایان برای رسیدن به اهداف غیر منطقی میگردد(جمشیدی، آقا دلاور پور، حقیقت، لطیفیان، 1388).
2-3-1-عوامل رقابت جویی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی
رفتارهای انسان و تعامل های او با دیگران ممکن است در سه حالت، همکاری، رقابت و فرد گرایی صورت گیرند. در موقعیت های همکاری، دستیابی افراد به اهداف شان با یکدیگر همبستگی مثبت دارد. در این گونه شرایط، به سود فرد است که موجب تسهیل پیشرفت سایر اعضای گروه شود. در موقعیت های فعالیت فردگرایی دستیابی فرد به هدف ش مستقل از دیگران است.
اما، در موقعیت های رقابت جویی، دستیابی افراد به اهداف شان با یکدیگر همبستگی منفی دارد، یعنی زمانی که یک فرد به هدفش می رسد، سایر افرادی که با او در رقابت هستند از رسیدن به اهداف شان باز می مانند. در این گونه شرایط، فرد سعی می کند عمکلردش بالاتر از دیگر رقیبان باشد. بسیاری از مطالعات تجربی نشان می دهد که تجارب هکاری بیش از تجارب رقابت جویی یا فرد گرایی باعث ارتقاء و پیشرفت روابط سودمند و حمایت کننده و همچنین تحول شناختی و اجتماعی می شود(جانسن، 1981؛ به نقل از صادقی، 1390).
مید( به نقل از دویچ، 1949؛ به نقل از صادقی، 1390) در تعریف خود از رقابت، آن را به معنای عمل جستجو یا تلاش برای کسب چیزی که فرد دیگری نیز همزمان در پی به دست آوردن آن است تعریف می کند؛ و دویچ(1949؛ به نل از صادقی، 1390)، می گوید: رقابت بین دو نفر یا اشخاصی بیش از دو نفر یا گروهی دارای هدف که به طور مستقیم با هم متضاد هستند، اتفاق می افتد.
2-3-2-انواع رقابت طلبی در افراد
2-3-2-1-رقابت طلبی مستقیم
رقابت طلبی مستقیم متضمن مبارزه با افراد علیه همدیگر است، که هر کس سعی می کند موفقیت های خود را به حداکثر و موفقیت های رقیب را به حداقل برساند(صادقی، 1390).
1 . Locicero & Jeffery
رقابت طلبی و خودکارآمدی
منظور از خودکارآمدی میزان اطمینانی است که هر فرد به توانایی خود در زمینه اجرای مجموعه ای از کارها یا انجام یک تکلیف خاص ابراز می نماید. بندورا(نیو و همکاران، 2011 و موریس، 2002)، خودکارآمدی به ادراک تواناییها برای انجام دادن عملی که مطابق میل است، اشاره میکند. خودکارآمدی به این معنی است که فرد فکر کند که قادر است پدیدهها و رویدادها را برای رسیدن به وضعیت مطلوب(نیو و همکاران، 2011) با رفتار و کردار مناسب خود سازمان دهد(جین و داوسون، 2009). به اعتقاد ژائو(2006) خودکارآمدی تعیین کننده مهمی در پیش بینی تدریس کارآمد معلمان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان است و بر توانایی دانش آموزان برای غلبه بر مشکلات(گا و دی، 2007) تاثیر میگذارد. علاوه بر اینها، نقش خودکارآمدی به عنوان یک متغیر واسطه ای در پژوهشهای بسیاری(مانند شوارتز و همکاران، 2011) بررسی شده است.
. Nie
. Muris
. Zhao
. Gu & Day
. Schwartz
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سبک زندگی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:24 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 9 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 42 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 22 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) سبک زندگی در 22 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سبک زندگی؛ تعریف، انواع و مولفه ها
بحث های اولیه در مورد سبک زندگی در درجه اول بر تغذیه، ورزش، سیگار و استفاده از الکل متمرکز بود، در صورتی که امروزه درک سبک زندگی و رابطه آن با سلامتی تغییر کرده است (لیونز و لانجیل، 2014). سبک زندگی هر فرد عبارت از چهارچوب شناختی است که در آن فرد رفتارهای خاصی را انتخاب می کند.این رفتارها به فرد کمک می کند تا با زندگی کنار بیاید. الکوک و همکاران معتقدند که سبک زندگی، شیوه ی زندگی فرد است و عواملی چون ویژگیهای شخصیتی، تغذیه، ورزش، خواب، مقابله با استرس، حمایت اجتماعی و استفاده از دارو را در بر می گیرد.
با ارزیابی سبک زندگی افراد می توان به میزان موفقیتهای فردی و اجتماعی آنان در زندگی دست یافت. همچنین سبک زندگی اصطلاحی است که آدلر برای اشاره به حال و هوای زندگی فرد به کار می برد. سبک زندگی، هدف فرد، خودپنداره، احساسهای فرد نسبت به دیگران و نگرش فرد نسبت به دنیا را شامل میشود. او سبک زندگی را بیش از هر چیز خلاقیتی میداند که حاصل کنارآمدن با محدودیتها، موانع، تضادها و بحرانهایی است که فرد در مسیر پیشرفت به سوی آرمانش بروز می دهد (مونیکا، 2015).
سبک زندگی به معنای روش خاصی از زندگی یک شخص یا گروه، یا سبک زیستن که منعکس کننده گرایشها و ارزشهای یک فرد یا گروه است، عادات، نگرشها، سلیقهها، معیارهای اخلاقی، سطح اقتصادی که همه با هم طرز زندگی کردن فرد را میسازد. سبک زندگی الگوی زندگی فرد است که در فعالیتها، دلبستگیها و افکار شخصی، خود را نشان میدهد (محمودی، 2013). سازمان بهداشت جهانی، سبک زندگی را الگوهای مشخص و قابل تعریف رفتاری می داند که از تعامل بین ویژگیهای شخصی، روابط اجتماعی، شرایط محیطی و موقعیت های اجتماعی- اقتصادی حاصل میشود (چیو، رکروده و اسپیگلمن، 2008).
سبک زندگی را می توان به شیوه زندگی طبقات و گروههای اجتماعی گوناگون جامعه تعبیر کرد که در آن افراد با پیروی از الگوهای رفتاری خاص، باورها، هنجارها و ارزشهای اجتماعی ویژه یا انتخاب نمادهای فرهنگی و منزلتی خاص (نوع مسکن، محل سکونت و...) تاالگوهایی که مبتنی بر مولفه های مصرف کالاهای فرهنگی، فعالیتهای فرهنگی (کتاب،مجله و...)هنری (فیلم، موسیقی و ...)و نحوه گذراندن اوقات فراغت هستند، تعلقات خود را نسبت به آن به نمایش میگذارند (کردی و هادیزاده، 1391؛ فتحی آشتیانی و جعفری کندوان، 1390).
همچنین تورچه (2012)، بر این باور است که سبک زندگی کردارهایی هستند که به جریان عادی زندگی روزمره تبدیل شده اند.جریان هایی که در لباس پوشیدن، غذا خوردن و شیوه های کنش جلوه می کنند؛ چنین رفتارهایی بازتاب کننده هویتهای شخصی، گروهی و اجتماعی است. وی از اشکال منتخبی از مصرف گرایی سخن می گوید که سبک زندگی افراد را مشخص می کند و متضمن انتخاب انواع خاصی از غذا، پوشاک، مسکن، اتومبیل، عادات کاری، اشکال گوناگون تفریح یا فراغت و انواع دیگری از رفتار منزلت جویانه است که با این حال، توسط موقعیت اجتماعی افراد و امکان و میزان دسترسی آنان به منابع اقتصادی و فرهنگی مشروط می شود.
سؤالات بسیاری در زمینهی سبک زندگی مطرح است. برخی از این سؤالات از این قرارند: سبک زندگی چیست؟ چگونه کار میکند؟ آیا سبک زندگی افراد را میتوان یافت؟ فرد چگونه سبک زندگی خود را انتخاب می کند؟ چه زمانی فرد می تواند آن را تغییر دهد؟ چه وقت نمیتواند آن را تغییر دهد؟
مشخص شده است که افراد از سنین نخستین زندگی عقایدی دربارهی چیزهایی که در زندگیشان اتفاق میافتد، ایجاد میکنند، اینکه چه چیزی موفقیت است و چه چیزی شکست؟ درک و شناخت این امور تأثیر قابل ملاحظهای بر سبک زندگی افراد دارد (استین، 2015).
سبک زندگی در بسیاری از تظاهرات روانشناختی فرد انعکاس دارد. آدلر، رویه و روش مشخص فرد در زندگیاش را سبک زندگی نامید. در نوشتههای متعددی که از او بدست آمده، ایشان در طول عمر خود به طور مکرر عبارت سبک زندگی را با تعابیر گوناگون بکار برده است. او این مفهوم را به عنوان خود، شخصیت، فردیت، وحدت و یگانگی، شکل دهنده فعالیتهای خلاق فرد، شیوهی مواجهه با مشکلات زندگیاش و نگرش فرد نسبت به زندگی بکار برده است (قربانعلی پور، 1384). هر فرد از اولین سالهای کودکی، قانون منحصر به فرد حرکت خودش را ایجاد میکند. جهت این حرکت همیشه به سوی حل مشکلات زندگی خویش است. حرکت استوار فرد به سوی هدف شخصی، امنیت و مفهوم سبک زندگی محسوب میشود.
آدلر سبک زندگی را به صورت عبارت زیر خلاصه می کند: عقیده ی عمومی که علاوه بر هدف، عقیده ی فرد در رد خویش، جهان و روش منحصر فرد تلاش برای رسیدن به این هدف در موقعیت خاص خودش را در برمی گیرد.سبک زندگی یکتای فرد، پلی است به سوی رسیدن به هدف شخصی (اکستین و کرن، 2015). سبک زندگی به موقعیت فرد در زندگی اشاره دارد و از آن به عنوان قانون حرکت نام برده است که احساسهای خود و دیگران را میسازد. سبک زندگی را به عنوان الگوی منحصر به فرد تفکر، احساس و عمل که برای هر فردی یگانه است به کار بردهاند (صالحی، 1393).
آدلر (1964؛ به نقل از صالحی، 1393) اظهار داشت که هنگام بازشناسی واحد یک شخصیت در رابطهاش با دنیای بیرونی، روانشناسی فردینگر به طور بنیادی متعهد میشود که شکل فعالیت خلاق فرد را شرح دهد که همان سبک زندگی است.
سبک زندگی پویا، پیشرونده و خود آفریده است. درون یک جو خانوادگی منحصر به فرد، افراد اهدافی را تعیین میکنند، به آنها برسند. حرکت به سوی این اهداف شکل الگوهای رابطهای را مشخص میکند. آدلر معتقد هست که این الگوها هدفمند و قدرتمند هستند و به لحاظ منطق شخصی و نگرشهایی که همیشه واضح نیستند، به آسانی بیان نمیشوند. الگوهای رابطهای با اهداف شخصی، منطق محرمانه، نگرشها و جو خانوادگی ترکیب میشوند و سبک زندگی را میسازند که به آن به عنوان دستور کار یا طرحی برای زندگی توجه می کنند (سویینی، دانیلس، منیکس و لیندایی، 2011).
نخستین سنگ بنای سبک زندگی هر فرد در سنین کودکی (در حدود 5 سالگی) و در محیط خانوادگی نهاده میشود و سایر جنبههای زندگی تابع این سبک یا هدف نهایی است. کودک بنا به اقتضای نیازها و شرایط خاص محیط خانوادگی خود روشهای ویژهای را برای رسیدن به هدفهای خویش اتخاذ میکند و به تدریج جزء صفات ثانوی وی درمیآید.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش ذهن آگاهی یا حضور ذهن (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:22 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 46 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) ذهن آگاهی یا حضور ذهن در 29 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مبانی نظری پژوهش
2- 2- 1- ذهن آگاهی و مفاهیم اساسی
ذهن آگاه بودن معادل لغت انگلیسی (to be mindful) است (mind) یعنی فکر و ضمیر و (mindful) حالت پر شدن از فکر و اندیشه را تداعی میکند و مخالف کلمه بیتوجهی یا وضعیت هدایت خودکار (mindlessness) است. ذهن آگاهی بهعنوان حالت توجه برانگیخته و آگاهی ازآنچه در لحظه کنونی اتفاق میافتد تعریفشده است (والش و همکاران، 2009)؛ و به رشد سه کیفیت خودداری از قضاوت، آگاهی قصدمندانه و تمرکز بر لحظه کنونی در توجه فرد تأکید میکند. توجه متمرکز بر لحظه حال، پردازش تمام جنبههای تجربه بلا واسطه شامل فعالیتهای شناختی، فیزیولوژیکی یا رفتاری را موجب میشود. بهواسطه تمرین و فنهای مبتنی بر ذهن آگاهی فرد نسبت به فعالیتهای روزانه خودآگاهی پیدا میکند، به کارکرد خودکار ذهن در دنیای گذشته و آینده آگاهی مییابد و از طریق آگاهی لحظهبهلحظه از افکار و احساسات و حالتهای جسمانی بر آنها کنترل پیدا میکند و از ذهن روزمره و خودکار متمرکز برگذشته و آینده رها میشود (سگال و همکاران، 2002).
ذهن انسان از روی عادت وقایع گذشته را بررسی میکند و در تلاش است تا آینده را پیشبینی کند و به همین خاطر بهراحتی پریشان میشود. ذهن آگاهی شیوهای است برای پردازش توجه که از مراقبه شرقی نشأت گرفته و بهعنوان توجه کامل به تجربیات زمان حال به شکل لحظه به لحظه، توصیف شده است (سگال و همکاران، 2002). همچنین بهعنوان پرداختن توجه به یک شیوه خاص در زمان حال، بدون قضاوت تعریف شده است (کابات زین، 1994). در روانشناسی بالینی حضور ذهن عبارت است از توجه به لحظه حال، به شیوه غیر قضاوتی و متمرکز بر هدف (کابات زین، 1990).
ذهن آگاهی فنی برای فهمیدن گذشته یا تصحیح راههای غلط تفکر درگذشته نیست و مستقیم به درمان مشکلات نمیپردازد، بلکه با هشیاری به بررسی محرکهای زیربنایی شناختها و هیجانها توجه میکند و مضمونهای نهفته زندگی را در معرض آگاهی قرار میدهد؛ بهاینترتیب بدون قضاوت یا سرزنش نشان میدهد که اولاً هیجانات مرکب از افکار، حسهای بدنی، احساسات خام و تکانه هستند؛ دوما آنها اغلب نشانههای عمیق و وسیعی از ناکارآمدی نحوهی برقراری ارتباط ما با خودمان، دیگران و دنیا هستند؛ آنها اطلاعات درونی و بیرونی را اعلام میکنند و علائمی هستند که فقط باید در این لحظه بدون قضاوت و یا سرزنش مشاهده شوند و موردتوجه قرار گیرند. بهاینترتیب ذهن آگاهی روشی برای تربیت ذهن است و شبیه میکروسکپی عمل میکند که عمیقترین الگوهای ذهن را نشان میدهد؛ وقتیکه ذهن در عمل مورد مشاهده قرار میگیرد افکار و هیجانات خودبهخود ناپدید میشوند (ویلیامز و پنمن، 2012).
Walsh
Segal
Kabat-Zinn
Williams
Penman
ذهن آگاهی بهعنوان سبکی برای زندگی، با استفاده از تمرینهای مراقبهای که در زندگی روزمره ادغام میشود به افراد کمک میکند تا با وضعیتهای دوگانه ذهن آشنا شوند و آگاهانه از آنها بهصورت یک ذهن انسجامیافته استفاده کنند. با این روش افراد متوجه شوند که آنها تنها فکر نمیکنند، بلکه میتوانند فکر کردن خود را مشاهده کنند. از طریق مراقبههای رسمی (نظیر مراقبه تنفس و بدن، مراقبه یوگای هوشیارانه و مراقبه وارسی بدن)، همینطور مراقبههای غیررسمی (نظیر خوردن، قدم زدن، دوش گرفتن و... آگاهانه) و تمرینات عادت شکن افراد یاد میگیرد که همه زندگی را در «اینجا» و «اکنون» حاضر باشند (ویلیامز و پنمن، 2012).
ناتوانی در عدم حضور در لحظ? اکنون باعث میشود بین فرد و واقعیت فاصله افتد و امکان درک صحیح موقعیت و ارائ? پاسخهای معقول و هشیارانه از او سلب گردد (طیموری فرد و فولادچنگ، 1391). پژوهشهای علمی متعدد نشان داده است که علت بسیاری از مشکلات روانی افراد، عدم حضور آنها در همینجا و همین لحظهبهلحظه زندگیشان است، درحالیکه افراد ذهن آگاه واقعیات درونی و بیرونی را آزادانه و بدون تحریف ادراک میکنند و توانائی زیادی در مواجهه با دامن? گستردهای از تفکرات، هیجانات و تجربهها (اعم از خوشایند و ناخوشایند) دارند (آزاد مرزآبادی، 1392). حضور ذهن با مؤلفههایی نظیر پذیرش (واقعیت)، حضور (در زمان حال)، اجتناب (از نشخوار فکری) شامل اهدافی همچون ارتقای بهزیستی و آگاهی از خود و محیط همراه با تعدیل ذهن است. برخلاف بسیاری از مکاتب رواندرمانی و البته همخوان با اهداف و مفروضههای روانشناسی مثبت، هدف از کاربرد حضور ذهن، ایجاد تغییرات ایدئولوژیکی نیست بلکه کمک به آگاه شدن از فرایندهایی است که زمینهساز قرار گرفتن فرد در ذهنیت آسیبزا و یا درجا ماندگی در آن حالتهای ذهنی است (محمدخانی و همکاران، 1391). با توجه به اینکه ذهن آگاهی بهعنوان یک سبک زندگی، همخوان با فطرت طبیعی انسان، قابلیت این را دارد که بر سیستم هیجانی افراد یعنی افکار، حسهای بدنی، احساسات خام و تکانههای عمل آنها تأثیرگذار باشد، نگاه آنها را به زندگی دگرگون کرده و کیفیت ارتباط آنها را با خود، دیگران و دنیا با پذیرشی شفقتآمیز و واقعبینانه ارتقا بخشد (ویلیامز و پنمن، 2012).
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودخواهی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:21 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 23 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 10 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) خودخواهی در 10 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
خودخواهی
2-2-1- تعریف
خودخواهی یعنی این که فرد همه خوبیها را برای خودش میخواهد و با بدیها نیز تا زمانی که به ضررش نباشد کنار میآید. اما زمانی که جایگاه وی به هر دلیلی به خطر بیفتد، دنیای ذهنی وی همان ویژگیها و خصلتها را طور دیگری تعبیر میکند. وقتی انسان خود واقعی خویش را مییابد و به کرامت و شرافت نفس خود واقف میشود، همین احساس کرامت و بزرگواری سرچشمه همه کمالات اخلاقی و تمایلات عالی میشود. این نوع دوست داشتن خود که ناشی از معرفت نفس است، نه تنها مذموم نیست، بلکه سرچشمه رستگاری و نجات و سعادت انسان است. از این نوع دوست داشتن در اینجا تعبیر به ”خوددوستی“ میکنیم تا با قرینه منفی آن ”خودخواهی“ نامیده میشود، اشتباه نشود. آری، نوع دیگری از دوست داشتن خود هست که نه تنها مذموم است، بلکه سرچشمه همه رذایل اخلاقی و امراض روحی انسان است و آن دوست داشتن همان ”ناخود“ است که غالباً از آن به ”خودخواهی“ تعبیر میشود. این نوع حبّ و علاقه به خود متأسفانه شایعترین آفت در میان همه مردم است، مگر آنان که در سایه تربیت واقعی از قید آن رسته باشند (زال پور، شهیدی، زرانی، مظاهری و حیدری، 1394).
2-2-2- تیپ های شخصیتی و خودخواهی
انسانها تیپهای شخصیتی متفاوتی دارند. شخصیت خودشیفته، شخصیتی است که خود را بالاتر از دیگران و ستودنی می داند و خود را محور محیط پیرامون و دنیا می پندارد. شخصیت خودشیفته نماد بارز انسان خودخواه است، چنین افرادی از دوران کودکی چنان بار آمده اند که گویی همه چیز باید حول محور آن ها بچرخد و اگر غیر از این باشد، اتفاق ناخوشایندی افتاده است. چنین افرادی ممکن است از سوی نزدیکان و خانواده با همین خصوصیات پذیرفته شوند اما در تعاملات اجتماعی قطعا با مشکلات زیادی روبه رو می شوند که چون قدرت پذیرش آن را ندارند و از آن تحت عنوان بی عدالتی یاد می کنند. در واقع فرد خودشیفته همه خوبی ها را برای خودش می خواهد و با بدی ها نیز تا زمانی که به ضررش نباشد کنار می آید. اما زمانی که جایگاه وی به هر دلیلی به خطر بیفتد، دنیای ذهنی وی همان ویژگی ها و خصلت ها را طور دیگری تعبیر می کند. از سوی دیگر دوست داشتن خود بخشی از توان و ظرفیت روانی همه انسان هاست که بدون آن نمی توانند ادامه حیات دهند (سانگ، ما، ما، یانگ و جی، 2016).
- - Song, Ma, Ma, Yang & Ji
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خوشبینی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:21 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 56 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 28 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) خوشبینی در 28 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
خوشبینی چیست؟
عموم مردم خوشبینی را به صورت در نظر گرفتن نیمه پر لیوان یا دیدن لایهای براق در هر پدیده یا عادت به انتظار پایانی خوش داشتن برای هر دردسر واقعی در نظر میگیرند. زاویهی « تفکر مثبت » از مثبتاندیشی و خوشبینی بیانگر آن است که خوشبینی مستلزم تکرار عبارتهای تقویتکننده با خود است مانند این که «من هر روز به انحاء مختلف دارم پیشرفت میکنم » یا تجسم آن که همهی کارها با موفقیت انجام میپذیرد. در تمامی این موارد تجلیاتی از خوشبینی و مثبتاندیشی وجود دارد. اما با این حال خوشبینی عمیقتر از اینهاست (نصیر، 2014).
توانایی ارزیابی زندگی بهتر با دیگران و بیرون آمدن موفقیت آمیز از اکثر موقعیتها و کشف جنبهی مثبت هر واقعه را توانایی خوشبینی مینامد (مالک پور و بنی هاشمیان، 2013). به بیان دیگر توانایی بهتر نگریستن به دنیا و وقایعی که در آن اتفاق میافتد و این توانایی که انسان بتواند همواره با واقعیات زندگی کند.
ماهیت خوشبینی:
اصولاً خوشبینی چیست؟ آیا در مقابل بدبینی قرار میگیرد؟ دو رویکرد برای درک معنای خوشبینی به کار گرفته شده که هر دو بر اساس خوشبینی تنظیم گردیدهاند. در یک سو، خوشبینی به عنوان جنبهای از ویژگی شخصیتی، از طریق انتظارات فرد خوشبین از سایرین و محیط و رویدادها مفهومسازی گردیده است و از سوی دیگر رسم و روشی است که به عنوان یک شیوه تبیینی به کار میرود (بهراد و همکاران، 2012). بنابراین محققین بین روش تبیین خوشبینانه و مشرب خوشبینانه تفکیک قائل شده اند
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خود ارزشی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:20 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 54 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) خود ارزشی در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
خود ارزشی بالا
مقدمه
بدیهی است که در روان شناسی اجتماعی مردم به دنبال حفظ و ارتقـاء عـزّت نفـس خـود هستند (آلپورت، 1995). افراد بهترین برگزینندة حوزه هایی هستند که خود ارزشی خود را بـر آن پایه قـرار مـی دهنـد، توانـایی هـا و صـفات افـراد پایـة عـزّت نفـس عمـومی آن هـا است. برای برخی عزّت نفس ممکن است به جذاب بـودن، عـشق، یـا صـ?حیت و برای برخی دیگر هم ممکن است به پاکدامنی، قوی بودن یا ص?حیت وابسته باشد. به عبـارت دیگر افراد در خود ارزشی مشروط برای داشتن عزّت نفس با? و راضی کننده متفاوت هستند. خود ارزشی مشروط بیـانکننـدة حـوزه ای اسـت کـه عـزّت نفـس، بـه خـاطر گذشـته و ناتوانایی ها و نواقص تهدید می شود. در نتیجه، ممکن است افراد، به احتمـال زیـاد تمـای?ت و واکنشهای منفی در حوزه هایی از وقایع آینده نشان دهند (کراکر و ولف، 2013).
وقتی تهدیدات حوزه های وابسته، توسط پاسخ های دفاعی نمی تواند بر طرف شـود، وقـایع منفی این حوزه ها، در حیطة عزّت نفس بروز پیدا می کنند. بنابراین، تفاوت های فـردی و ثبـات عزّت نفس، در طی زمان ممکن است ناشـی از تعامـل خـود ارزشـی مـشروط، باوقـایع باشـد (کراکر و همکاران، 2013). به دلیل اینکـه بـیثبـاتی عـزّت نفـس بـا آسیب پذیری نسبت به افسردگی رابطه دارد، خود ارزشی مشروط در ترکیب با وقـایع مربوطـه ممکن است که افزایش ع?مت های افسردگی را پیشگویی کند (ولف و کراکر، 2013). افراد برای دسترسی به مؤفقیـت و اجتنـاب از نقـص در حیطـه هـایی تـ?ش میکنند که خود ارزشی آنها مبتنی بر آنها است (کارور و همکاران، 1998).
ت?ش برای آزمون مفهوم جیمز (1890) دربارة تفاوت های فردی در حوزه هایی کـه عـزّت نفس افراد مبتنی بر آن ها است، توسط مشک?ت انـدازه گیـری و سـنجش مختـل مـیشـود. در مواردی، وابستگی بین این حیطه ها و عـزّت نفـس شانـسی اسـت (اسبرن، 2012). برای مثال اسبرن (2012) در یک مطالعة طولی، این فرض را که دانشآموزان سـیاهپوسـت شناخت بدی در ازای ادامه تحصیل دارند، را بـا بررسـی ارتبـاط بـین نمـرات و عـزّت نفـس عمومی آزمون کرد. اگر چه این روش مشکل است، برخی دانـش آمـوزان حتـی دانـش آمـوزان دارای شناخت با?، عزّت نفس خود را ع?وه برحیطة مدرسه، بـه سـمت روابـط ضـعیف بـین پیشرفت تحصیلی و عزّت نفس یا کاهش تشخیص عملکردشان در یک حوزه قـرار می دهند.
. Contingent Self-Worth
. Carver
. Osborn
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فراشناخت (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:19 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 76 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دو پایان نامه) فراشناخت در 27 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
فراشناخت
میل به دانستن و تلاش برای دانستن و فهمیدن از ویژگی های جدایی ناپذیر وجود آدمی است. از این رو، ذهن انسان همواره درگیر انبوهی از پرسش ها بوده است. در این میان، این پرسش اساسی که فرد درباره دانستن چه می داند، و چگونه و تا چه حد می داند جایگاه خاص خود را داشته است. پرسش هایی از این گونه ما را به سمت مفهومی هدایت می کند که امروزه در روان شناسی یادگیری، فراشناخت نامیده می شود. اصطلاح فراشناخت را اولین بار فلاول در سال 1976 مورد استفاده قرار داد تا با آن دانش شخص را در مورد فرآیندها و تولیدات شناختی یا هر چیز مربوط به آن توصیف کند. از فراشناخت تعاریف گوناگونی ارائه شده است: آگاهی شخص از فرآیندها و راهبردهای شناختی (بیر، 2011)؛ تفکر دربار? تفکر (گلاور و برونینگ، 2012)؛ دانش و کنترلی که در مورد تفکر و فعالیت های یادگیری اعمال می شود دانش درباره ی دانستن و دانش فرد دربار? چگونگی یادگیری خودش. فراشناخت کلیدی است برای توانایی شناختی، که به افراد اجازه می دهد تا افکارشان را کنترل و بازسازی کنند و نقش اساسی در یادگیری ایفا می کند(گاس و ویلی، 2007؛ به نقل از عطارخامه، 1388).
همچنین فراشناخت را می توان به معنی آگاهی فرد از فرآیند تفکر خود و توانایی اش برای کنترل این فرآیند دانست (دیسوت و ازسوی، 2009). فراشناخت یک مدل شناختی است که در یک سطح بالاتر فعالیت می کند و بر پایه نظارت و کنترل قرار دارد (افکلیدز، 2014).
Glover
Bruning
Desoete & Ozsoy
Efklides
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کیفیت رابطه زناشویی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:18 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 74 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کیفیت رابطه زناشویی (فصل دوم پایان نامه) در 19 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
مطالعه روابط زوجین به روشن شدن چهارچوب های ساختاری که روابط زوجین در آن شکل می گیرد کمک می کند. در بیشتر جوامع، بررسی کیفیت روابط زناشویی نقش اساسی در ارزیابی کیفیت کلی ارتباطات خانوادگی دارد. کیفیت روابط زناشویی مفهومی چند بعدی است که شامل ابعاد گوناگون ارتباط زوجین، مانند سازگاری، رضایت، شادمانی، انسجام و تعهد می شود (کونگ، 2014).
سه رویکرد عمده برای مفهوم سازی کیفیت روابط زناشویی وجود دارد:
رویکرد اول، مربوط به لیوایز و اسپنیر(1979) است که کیفیت زناشویی را ترکیبی از سازگاری و شادمانی زناشویی می داند.
2-5-2 سازگاری زناشویی:
مفهوم سازگاری زناشویی جایگاه برجسته ای را در مطالعه ارتباطات خانوادگی و زناشویی به خوداختصاص داده است. سازگاری زناشویی را می توان به شکل فرآیندی تعریف کرد که با پیامدهای چندی چون دشواری در درک تفاوتهای جنسی، اضطراب شخصی و بین فردی، رضایتمندی زناشویی و ... هم آیند است (اسپانیر، 2013). سازگازی زناشویی ضعیف اثر منفی بر کیفیت زندگی، کارکرد جنسی دارد ........
.............
..............................
. Gong
. Lewis , Spanier
. Spanier
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتار کمک طلبی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:18 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 27 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دو پایان نامه) رفتار کمک طلبی در 19 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
کمک طلبی
کمکطلبی یکی از راهبردهای مهم یادگیری خودتنظیمی است که نقش عمدهای در یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان ایفا میکند. ایمز(1983) معتقد است که کمکطلبی نوعی تلاش است. یعنی شخص بهطور فعالانه از امکانات موجود جهت افزایش احتمال موفقیت در آینده استفاده میکند. کمکطلبی به عنوان نوعی رفتار پیشرفت که مستلزم جستجو و استفاده از یک راهبرد جهت رسیدن به موفقیت است، در نظر گرفته شده است. یکی از مشخصههای ویژهی یادگیرندگان خودتنظیم در کلاس درس، توانایی استفاده از افراد دیگر به عنوان منبعی برای مقابله با ابهام و دشواری در فرایند یادگیری است. برای اقدام به کمکطلبی دانشآموزان باید از نیاز خود به کمک آگاه باشند (فراشناخت)؛ تصمیم بگیرند که از دیگران کمک بخواهند (انگیزش)؛ و راهبردهایی را برای فراخوانی کمک از شخص دیگر به کار ببرند (رفتار) (پرسن و همکاران، 2013).
کمکطلبی به عنوان یک فرایند اجتماعی – تعاملی در نظر گرفته شده است. در واقع، این رفتار مستلزم وجود افراد دیگری است که دانشآموز با آنها تعامل و روابط اجتماعی داشته و در خلال این تعاملات از آنها کمک میگیرد و از این نظر، رفتار کمکطلبی نشانگر تاثیر عوامل اجتماعی بر یادگیری و تحول ذهنی دانشآموز است (ویلیامز و تاکاکو، 2013). گال و نیومن (1990)، کمکطلبی را یکی از راهبردهای یادگیری میدانند که دانشآموزان با استفاده از آن میتوانند مسائل و مشکلات یادگیری و تحصیلی خود را تشخیص داده و از طریق پرسش و کمک گرفتن از دیگران در جهت رفع آن اقدام کنند. آنها میتوانند از این راهبرد برای تبحر یافتن بر مهارتها و یادگیری بهتر استفاده کنند (ویلیامز و تاکاکو، 2013). دانشآموزان زمانی که به کمک نیازمند هستند و تقاضای کمک میکنند، نهتنها مشکلات تحصیلیشان کاهش مییابد، بلکه دانش و مهارتهایی را کسب میکنند که در حل مسئله به آنها کمک میکند.
.Amez
.interactive-social process
به عقیده ی رول، آلون، مک لارن و کدینگر (2011، به نقل از رنجبر، 1391) دلایل اجتناب از کمک در کلاس چندبعدی است و میتوان سه جهت گیری را برای آن مفهوم سازی کرد : جهتگیری خودمختاری؛ که به موجب آن اجتناب از کمک به تلاش برای استقلال در عملکرد نسبت داده میشود، جهت گیری متمرکز بر توانایی؛ که به موجب آن تمایل فرد برای پنهان کردن توانایی پایین و ناکارآمدی باعث اجتناب از کمک طلبی میشود، و جهتگیری مصلحتآمیز؛ که به موجب آن عدم تمایل به درخواست کمک به ادراک فرد از اینکه جستجوی کمک به انجام سریع تکلیف منجر نمیشود نسبت داده میشود. همچنین باتلر (1998) معتقد است که در هر کلاس دلایل اجتناب از کمک طلبی با سبکهای مختلفی از کمک طلبی ارتباط دارد. نتایج پژوهش او نشان داد که جهت گیری خودمختاری برای اجتناب از کمکطلبی با سبک کمک طلبی خودمختارانه ارتباط دارد که به یادگیری و استقلال در عملکرد منجر میشود و به موجب آن دانش آموزان در ابتدا سعی میکنند خودشان مسئله را حل کنند، اگر موفق نشدند به جای درخواست راهحل، درخواست اشاره میکنند و اشارههای دریافت شده را برای حل مسائل بعدی بهتنهایی به کار میبرند.جهت گیری مصلحت آمیز با الگوی کمک طلبی اجرایی مرتبط است، آنها زودتر درخواست کمک میکنند و کمکی را که باعث تسریع انجام تکلیف شود ترجیح میدهند. در نهایت جهتگیری متمرکز بر توانایی برای اجتناب از کمک طلبی با سبک اجتنابی پنهان ارتباط دارد که به موجب آن درخواست کمک آشکار کم، و به احتمال زیاد به دنبال کمک پنهان (تقلب) هستند. دانش آموزان ممکن است برای حل و فصل افشای بی کفایتی و عدم افشای آن به درخواست کمک بهوسیلهی الگوی اجتنابی پنهان وسوسه شوند، بنابراین آنها ممکن است از کمک پنهان، به عنوان مثال، کپی کردن پاسخ از همسالان یا نوشتن پشت کتاب و غیره استفاده کنند (شریفی، 1390، به نقل از رنجبر، 1391).
تئوریهای مرتبط با کمک طلبی
1) دیدگاه شناختی – اجتماعی
2) یادگیری مشارکتی
3) رابطهی اهداف پیشرفت با روابط دوستانه
4) دیدگاه خودسیتمی
دیدگاه شناختی – اجتماعی: دیدگاه شناختی – اجتماعی اولین مکانیسم یادگیری را در مشاهده کردن صرف از دیگری میداند و تاکید خود را بر فعالیت دانش آموز با دیگر همسالانش در کلاس درس قرار میدهد. طبق این دیدگاه روابط دوستانه، از عوامل تاثیرگذار بر انگیزه ی پیشرفت به شمار می آید. در حالی که نظریه های انگیزشی مانند خودکارآمدی، انتظار ارزش و اهداف پیشرفت، تاکید خود را بر ادراک فرد از مدرسه و کلاسهای درس، رابطه با بزرگسالان و همسالان و انتظار یادگیرنده از موفقیت خود قرار میدهند. چنین شناخت و ارزیابی، تلاش، جستجوی کمک، خودنظم دهی، یادگیری و عملکرد را در کلاس درس به دنبال دارد ( فریمن و همکاران، 2008، به نقل از رنجبر، 1391).
یادگیری مشارکتی: یادگیری مشارکتی، رویکردی در آموزشوپرورش است که دانش آموزان با توجه به یادگیری مشارکتی میتوانند در جریانی از انگیزش، تفکر، فعالیت و همکاری قرار گیرند. با این رویکرد، انگیزش عبارت است از ارزیابی دانش آموزان از توانایی و انتظارات خود برای موفقیت، اهداف، ارزشها و راهبردهای یادگیری که دارند. یادگیری مشارکتی فعالیتی است که در آن ایدهها مبادله میشود، دانشآموزان برای یادگیری درس به تقسیم مسئولیت میپردازند و در جنبههای عقلانی رشد پیدا میکنند، فرضیههایی برای مواد درسی ارائه میشود، نگهداری و تفکر انتقادی صورت میگیرد و در نتیجه سطح پیشرفت بالایی حاصل میگردد. زمانی که دانشآموزان با همسالان خود همکاری دارند با مواد درسی درگیری پیدا میکنند و به فرد این امکان را میدهد تا خلاق باشد، کشف کند و فهم عمیقی از درس داشته باشد (فریمن و همکاران، 2008، به نقل از رنجبر، 1391).
تحقیقات نشان میدهند که تعلق پذیری با خودکارآمدی تحصیلی رابطه دارد و نیز، بهترین دوستان میتوانند مانند اعتقادات، باورها و ارزشها، منبع حمایتی درون فردی مهمی برای فرد باشند (نلسون و همکاران، 2008، به نقل از رنجبر، 1391). آنها همچنین نشان دادند دانشآموزانی که قادر بودند دوستان جدیدی در مدرسه بیابند، کسانی بودند که نمره ی بهتری در آزمونهای استاندارد به دست آوردند و نیز عملکرد تحصیلی آنها با روابط دوستانه ی آنها، بدون در نظر گرفتن شدت و نوع دوستی، رابطه ی مثبتی دارد.
رابطه ی اهداف پیشرفت با روابط دوستانه: اخیرا پژوهشگران اهداف پیشرفت را در فرایندهای اجتماعی گسترش دادهاند؛ از جمله مسئولیّت اجتماعی، حس تعلق داشتن به مدرسه، اجتناب از کمک خواستن، جایگاه اجتماعی دانش آموز، تمایل و نگرش آنها به همکاری و روابط درون گروهی. این مطالعات نشان دادهاند که اهداف تسلط در مقایسه با اهداف عملکردی به سازگاری اجتماعی بهتری منتهی میشوند. ارتباط سازگارانه ی دانش آموزان با همسالان نقش حیاتی دارد؛ چراکه تعیین کننده ی .........
...........
...................
...............................
مبانی نظری و پیشینه پژوهش حمایت اجتماعی (فصل دوم)
پنج شنبه 95/5/28 10:17 صبح| | نظر
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
بازدید ها | 6 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 58 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 21 |


.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه) حمایت اجتماعی در 21 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
.
.
.
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
تعریف مفهومی حمایت اجتماعی
کوب حمایت اجتماعی را به میزان برخورداری از محبت، مساعدت و توجه اعضاء خانواده، دوستان و سایر افراد تعریف کرده است (کوب به نقل از صدقپور و همکاران، 1389). حمایت اجتماعی مکانیسمی تز ارتباطات میان فردی است که افراد را از تاثیرات تنیدگی منفی محافظت میکند (دیکر، 2007). حمایت اجتماعی را میتوان به هر گونه محرکی که به پیشرفت اهداف فرد حمایت شده کمک کند دانست. حمایت اجتماعی به میزان برخورداری از محبت، همراهی و توجه به اعضای خانواده، دوستان و سایر افراد تعریف شده است(سارافینو، به نقل از علی پور،1385).
نظریه? های حمایت اجتماعی
در مورد فرضیه تأثیر حمایت اجتماعی در توانمندسازی علاوه بر نظریات گفته شده از نظریه ساراسون نیز استفاده می شود در این نظریه ابعاد گوناگون حمایت اجتماعی مشخص شده اند که در تعریف عملیاتی تحقیق برای شاخص سازی از ابعاد گفته شده استفاده شده است. از آنجا که به این نظریه در مبانی نظری اشاره نشده در اینجا بطور خلاصه به این نظریه اشاره می شود.
ساراسون و دیگران حمایت اجتماعی را دارای ابعاد پنج گانه می دانند(ساراسون و ساراسون، 1993)
1- حمایت عاطفی: داشتن مهارت لازم در کمک گرفتن از دیگران هنگام برخورد با دشواریها است.
2- حمایت شبکه اجتماعی :به معنای دسترسی به عضویت در شبکه های اجتماعی است.
3-حمایت خودارزشمندی: اینکه دیگران در دشواریها یا فشارهای روانی به وی بفهمانند که او فردی ارزشمند است و می تواند با به کارگیری تواناییهای ویژه خود بر دشواریها چیره شود.
4-حمایت ابزاری: دسترسی داشتن به منابع مالی و خدماتی در سختیها و دشواریها گفته می شود.
5-حمایت اطلاعاتی: میتواند اطلاعات مورد نیاز خود را برای درک موقعیت به دست آورد.
علاوه بر این از نظریه نیازهای انسانی مازلو برای تبیین فرضیه های مرتبط با امنیت اجتماعی و حمایت اجتماعی استفاده خواهد شد. مازلو، به عنوان یک روانشناس، معتقد است که پویایی و بی پایانی، تابع قانونمندی ویژهای است. وی نیازهای انسانی را نوع ویژهای از غرایز می داند که در حیوانات یافت نمی شوند. بیشتر روانشناسان درباره نیازها سخن گفته اند، اما نظریه مازلو درباره نیازها و سلسله مراتب آنها در انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. براساس نظریه مازلو نیازهای انسانی به 5 دسته تقسیم می شود
1- نیازهای فیزیولوژیکی جسمانی
2- نیاز به امنیت و اطمینان
3- نیازهای اجتماعی یا تعلق به دیگران
4- نیازهای من یا صیانت ذات، نیاز به احترام
5- نیازهای خودیابی و تحقق خویشتن
بر مبنای این چارچوب نیاز به امنیت (اشتغال، رفاه، سلامت) به عنوان یکی از عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی مورد بررسی قرار میگیرد. بر اساس این نظریه که نیازهای اجتماعی احساس تعلق به دیگران و نیاز به احترام و نیاز به تحقق خویشتن در چارچوب حمایت اجتماعی قابل بررسی می باشند(کلدی و سلحشوری، 1391).
مولفه های حمایت اجتماعی
حمایت اجتماعی به این مساله می?پردازد که فرد در زندگی خود و هنگام مشکلات از همفکری و مساعدتهای اطرفیان خود( خانواده و دوستان و (.... بهره مند شود و بتواند با آنها احساس نزدیکی کند. در این تحقیق حمایت در برگیرنده کارکردهای حمایتی یعنی شکلهای متفاوت کمک و یاری است که فرد در صورت داشتن روابط اجتماعی در سطوح مختلف منابع ساختاری حمایت اجتماعی مانند پیوند قوی، شبکه های اجتماعی و عضویت گروهی می تواند از انواع مساعدتها و کمکهای عاطفی، ابزاری و اطلاعاتی برخوردارشود. حمایت عاطفی کمک گرفتن از دیگران هنگام برخورد با دشواریها است. با بررسی این شاخص به تاثیرگذاری حمایت عاطفی در توانمندی زنان توجه میشود. حمایت خودارزشمندی بدین معنی است که دیگران در دشواریها یا فشارهای روانی به وی بفهمانند که او فردی ارزشمند است و میتواند با به کارگیری توانائیهای ویژه خود بر دشواریها چیره شود. حمایت ابزاری دسترسی داشتن به منابع مالی و خدماتی در سختیها و دشواریها گفته می شود که فرد از خانواده و اطرافیان خود دریافت میکند. حمایت اطلاعاتی به این امر توجه میکند که تا چه اندازه فرد با توجه به حمایتهایی که از اطرافیان دریافت میکند می تواند اطلاعات مورد نیاز خود را برای رفع مشکلات دریافت کند. حمایت شبکه اجتماعی این نکته را در بر میگیرد که تا چه اندازه شبکه هایی که فرد در آن چه بطور رسمی و یا غیر رسمی عضویت دارد، در هنگام نیاز فرد را مساعدت و یاری می?کنند(کلدی و سلحشوری، 1391). حمایت اجتماعی شامل پنج بعد می باشد، ابعاد حمایت اجتماعی شامل حمایت عاطفی، حمایت ابزاری، حمایت خودارزشمندی، حمایت اطلاعاتی و حمایت شبکه اجتماعی است. در بررسی آمار توصیفی پاسخگویان اظهار داشتهاند که به میزان زیادی از حمایت اجتماعی برخوردار هستند. ارتباط مثبت معنی داری بین« خودارزشمندی »با« توانمندسازی روانشناختی»مشاهده می شود. بدین ترتیب که با افزایش با « خودارزشمندی »،« توانمندسازی روانشناختی » نیز افزایش می یابد. و با کاهش آن « توانمندسازی روانشناختی»نیز کاهش می یابد
Decker
Di Matteo
Sarason
غیرآرشیویها
-
پاورپوینت بررسی تشیع لندنی و شیعه انگلیسی
پاورپوینت بررسی جامع تعهد سازمانی
پاورپوینت بررسی مفاهیم و ساختار فرقه ها
پاورپوینت بررسی امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در ن
پاورپوینت بررسی رنگ و ایمنی رنگ در محیط کار
پروتکل (پکیج) آموزش درمانی تنظیم هیجان
پکیج (پروتکل) مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری
پکیج (پروتکل) درمان شناختی-رفتاری برای معتادین (سو مصرف مواد)
پکیج (پروتکل) آموزشی درمانی خود دلگرم سازی (آموزش دلگرمی)
پاورپوینت بررسی گزارشهای مالی، مفاهیم سود برای گزارشگری مالی
پاورپوینت بررسی ترازنامه و مبانی ارزشیابی
پاورپوینت بررسی ارگونومی و کاربر کامپیوتر
[عناوین آرشیوشده]